Din nou site-ul Patriarhiei

M-a enervat cumplit Agrişă. Nu pricepe de ce site-ul Patriarhiei e conceput în aşa fel încât se recomandă Internet Explorer.

Mi-a spus că i se părea firesc ca Patriarhia să susţină cel mai economic mod de a folosi banul văduvei. În loc să dea banii pentru soluţiii costisitoare ar trebui să implementeze soluţii open source cum ar fi cele Linux. Apoi că tot atât de firesc ar fi ca prelaţii să facă tot posibilul ca tot ceea ce au de spus să fie accesibil pentru toată lumea. E doar o practică foarte comună, spuse el, să ai grjă să existe şi o variantă accesibilă a site-ului tău.

Degeaba i-am spus că tot mai mulţi oameni au broadband, şi că majoritatea foloseşte Windows. a ţinut-o într-una pe a lui:

„Mai sunt mulţi ortodocşi cu dial up amărât care nu le pot încărca pagina Patriarhiei şi e imoral să încurajezi piratare soft în condiţiile în care ţi-e cunoscut că majoritatea românilor folosesc acasă Windows piratat şi tu le oferi nu condiţii de a intra în legalitate, ci încurajarea dependenţei de un monopol. Ce să mai spun, câtă grijă se vede pentru cei cu neputinţe fizice!”

Ce chiţibuşar e Agrişă, nu?

Anunțuri

About Semiotikos

Agrişă e un ortodox care nu respiră. Gândeşte, nu mereu profund, uman dar e tributar inexistenţei sale calde. Îndulceşte aceste lucruri cu patima lui şi cu scăpările sale. Agrişă e interesat de tot ce se întâmplă în univers şi nu e capabil să şi potolească setea aceasta. Agrişă e acru...însă unora le plac agrişele.

Posted on 28 Noiembrie 2006, in ortodocşi. Bookmark the permalink. 1 comentariu.

  1. Într-adevăr mi se pare aiurea ca o instituţie despre care se presupune ca doreşte să-ţi usureze accesul la documentele ei să nu se gândească la folosirea adecvată a tehnologiei.
    Nu-s singurii daca va consolează. CNCD are vreo patru link-uri care afişează lolo-ul lor. Şi ăştia au plătit cu banii noştri site-ul ăla. Băi! Cum nu-mi pica şi mie câte o pleaşcă nerusinată ca asta să facu un ban?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: