Furunculul lui Agrişă şi medicina românească

Se întâmplă uneori să fii pus în situaţii jenante de către câte un prieten. Uite, de pildă, de ieri mă tot sună Agrişă să-i împrumut bani. Faza desprinsă din reclame, nu merge cu el. Nu pot face pe chinezul pentru că e un ticălos insistent. Vrea bani şi gata. El vrea la Viena.

Furunculul din partea şezătoare îl deranjează tot mai tare şi nu vrea să pună patlagină mare, roşie sau varză pentru că astea sunt metode înapoiate, nici la medic nu vrea să meargă decât la Viena. Păi de nu? Dacă un om cu bani ca Tăriceanu nu are încredere să se opereze în România, deşi e prim ministru şi pe deasupra are de unde da şpagă, dar un sărăntoc ca Agrişă?

Apoi, dă-ţi seama că are şi Agrişă dreptatea lui, păi dacă genunchii guvernamentali au nevoie de cuţit european, dacă herniile prezidenţiale se tămăduiesc numa’ în UE, de ce ar fi curul lui mai prejos?

Dacă medicii noştri nu pot avea grijă de mai marii ţării, de preşedinte şi de prim ministru cum au să trateze un prăpădit ca Agrişă?

De ce vrea la Viena? Austriecii au operat hernia prezidenţială şi evident sunt cei mai calificati să stoarcă furuncului dintre bucile lui Agrişă şi să facă asta fără să dea un tuşeu rectal din greşeală sau să-i aplice manevra Ciomu. Dar şi franţujii cu tehnici computerizate ar putea să-i „facă” dosul.

Bun şi reacţia de neîncredere a politicienilor e de înţeles.

Nu-şi pierd ei încrederea dacă îi operează un Ciomu?

Anunțuri

About Semiotikos

Agrişă e un ortodox care nu respiră. Gândeşte, nu mereu profund, uman dar e tributar inexistenţei sale calde. Îndulceşte aceste lucruri cu patima lui şi cu scăpările sale. Agrişă e interesat de tot ce se întâmplă în univers şi nu e capabil să şi potolească setea aceasta. Agrişă e acru...însă unora le plac agrişele.

Posted on 25 Noiembrie 2006, in politice. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: